I fortsättningen blir det alkoholfri dryck till Ikea-maten.
I fortsättningen blir det alkoholfri dryck till Ikea-maten.

Ikea stoppar helt försäljningen av öl och vin i sina varuhus.

De senaste tio åren har Ikea serverat vin och öl i sina restauranger – men till hösten stoppas försäljningen av alkoholhaltiga drycker helt. Det beror inte på att några alkoholrelaterade incidenter. I själva verket har de flesta kunder valt bort alkoholen i samband med sin shoppingrunda.

– Det handlar om att vi ser över vårt sortiment. Det har inte varit så stor efterfrågan, varken på öl eller vin, säger Anna Pilkrona Godden, pressansvarig på Ikea, till Expressen.

► LÄS MER: Här är den oväntade Ikea-varan som sydkoreanerna kastar sig över

Sundsvalls Tidning var först med att uppmärksamma Ikeas policyändring, och enligt Rut Jonsson, handläggare på Sundsvalls kommuns enhet för serveringstillstånd, har varuhusets försäljning av alkohol inte lett till "en enda incident".

Någon förklaring till det uteblivna drickandet har inte Anna Pilkrona Godden på Ikea. Kanske bottnar det i en vilja att leva sundare. Mindre socker och salt och mer grönt uppges även vara en av Ikeas nyheter i höst.

► LÄS MER: Lärare dumpade 17 barn i Ikeas lekhörna

– Nästan en tredjedel av Ikeas sortiment byts ut varje år. Det är samma sak med maten. I juni började vi med grönsaksbullar som komplement till de köttbullar som vi har sålt sedan 1959, säger hon till Expressen.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset