Bilderna som polisen gick ut med på presskonferensen. 
Bilderna som polisen gick ut med på presskonferensen. 

När tunneln hittades gick polisen ut till allmänheten och efterlyste den eller de som byggt den. Och nu tycks mysteriet vara löst.

Den var den 14 januari som tunneln hittades i närheten av York University i Toronto, USA. 

Tunneln var om kring två meter hög, 60 centimeter bred och tio meter lång och väggarna var förstärkta med plywoodskivor .

Polisen stod frågande inför fyndet och på en presskonferens gick de ut och bad om hjälp med att lösa mysteriet och ta reda på vem eller vilka som låg bakom grävandet . Sedan dess har polisen varit tyst om utredningen.

Bland allmänheten fanns en oro att tunneln skulle utgöra ett hot mot Rexall Centre , en plats där kommande tennistävlingar ska äga rum, eller ett hot mot campus på York University .

Och nu tycks gåtan ha fått en lösning.

På sin hemsida skriver polisen i Toronto att det är två män i 20-årsåldern som ligger bakom tunneln. De ska inte haft några kriminella avsikter utan byggt den helt själva för att få sin egen ”man cave” .

– Vi är lättade över att det inte fanns några kriminella avsikter för tunneln. Vi ser den som privat, säger Victor Kwong vid polisen i Toronto , enligt Toronto Sun

Mysteriet med tunneln spred sig över världen och uppfattades så spännande att till och med självaste skräckförfattaren Stephen King twittrade om en möjlig teori...

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset