Gänget på  Kroppkärs pizzeria har stått för många nytänkande rätter.
Gänget på  Kroppkärs pizzeria har stått för många nytänkande rätter.

Nutellapizza, fruktcoctailpizza och julbordspizza – Kroppkärs pizzeria är inte rädd för att testa nytt. Nu tar de sig in i kebabrullsduellen, med en kebabrulle på 3,5 meter och 17,5 kilo.

Privat

"Vi vill vara värst" säger pizzerians ägare  Metin Kizil om den 3,5 meter långa kebabrullen.

Privat

Det tar ungefär en timme att sätta ihop den 17,5 kilo tunga superrullen.  

Privat

Den 3,5 meter långa kebabrullen är den längsta av de kebabrullar som uppmärksammats under hösten och vintern.

Sveriges kanske tjockaste, tyngsta och längsta kebab är här. Kroppskärrs pizzeria i Karlstad har skapat Superkebabrullen som är hela 3,5 meter lång, 24 centimeter i omkrets och väger 17,5 kilo.

– Det har blivit som en tävling att göra största kebabrullen och vi vill vara störst och värst. Den senaste rullen någon gjorde var på 3,25 meter och då ville vi göra en ännu större. Jag tror att vi har rekordet i Sverige nu, säger pizzerians ägare Metin Kizil.

►LÄS MER: Efter superpizzan: Nu är monsterkebabrullen här

Han uppskattar att rullen räcker till åtminstone 25 till 30 hungriga kebabälskare. Och de har just nu en tävling där man kan vinna superrullen som innehåller pommes, grönsaker, kebabsås och kebabkött – eller vegansk kött.

– Det är ju lite svårt att göra den och det tar kanske en timme att sätta ihop allt, så om man vill köpa den är det bästa att ringa i god tid i förväg, säger Metin Kizil.

Tidigare har Kroppskärrs pizzera uppmärksammats för sin julbordspizza, nutellapizza och fruktcoctailpizza. Enligt Metin Kizil sålde båda ganska bra och kunderna hör ofta av sig med nya pizzatips.

– Vi har många kunder som tycker att det är kul att vi gör roliga grejer och nu får vi meddelanden om att folk vill att vi ska göra mer roliga grejer. Så det blir nog något kul till Alla hjärtans dag och påsken också, säger han hemlighetsfullt. 

►LÄS MER:  Adel, 42, och hans fru bakar pizzor till ensamkommande flyktingbarn

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset