Netflix höjer nu priset för tjänsten – på test. Företaget bekräftar att de högre priserna hittills införts för vissa användare i Australien.

Nu är tittarna fast. Serier som ”House of cards”, ”Orange is the new black” och ”Stranger things” har cementerat Netflix som den mest populära streamingtjänsten. Men just när användarna börjat slappna av och njuta så passar företaget på att experimentera med att höja priset.

LÄS MER: Här är bästa filmerna på Netflix 2017

Netflix har nu bekräftat att det testar högre priser på tjänsten – i Australien. Det billigaste alternativet höjs från 8,99 till 9,99 dollar, standardvalet från 11,99 till 13,99 dollar och premiumalternativet från 14,99 till 17,99 dollar, skriver Vanity Fair.

”Vi testar kontinuerligt nya saker på Netflix och dessa testar varierar i tid. I detta fall testar vi något förändrade priser för att bättre förstå hur konsumenter värderar Netflix. Inte alla kommer se detta test och vi kanske inte går ut med det brett”, skriver Netflix i en kommentar till tidningen Fortune.

LÄS MER: Här är bästa skräckfilmerna på Netflix

En skatt på varor i Australien kommer i juli i år att breddas för att även gälla digitalt innehåll och strömningsstjänster som Netflix. Den har fått smeknamnet Netflix-skatten och skulle kunna vara en anledning till att företaget undersöker högre priser i landet.

Det är alltså fortfarande högst oklart om prisförändringen även kommer att drabba kunder i andra länder. Senast 2014 höjde Netflix priset för nya kunder i Sverige. Förra året fick även trogna kunder börja betala mer per månad för att använda streamingtjänsten.

LÄS MER: Nu höjs priserna på Netflix – för deras trogna kunder

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Netflix