Med nytt namn och jakt på nya entreprenörer. Så börjar organisationen Reach for Change, som kämpar för en bättre värld för barnen, sin höst.

Henric Lindsten
Nu börjar höstens jakt på nya eldsjälar

Patricia Rawecka, till höger, entreprenör som varit med i tre år och till vänster Sara Damber som är chef och söker entreprenörer att stödja.

Vid årsskiftet släpps de åtta sociala entreprenörer som tagit sig igenom Reach for Change:s entreprenörsprogram ut i världen. Organisationen, som startade 2010, söker därför nya eldsjälar, med start i dag. 

– Vi räknar med att ta in mellan fem och tio entreprenörer, säger Sara Damber, vd på Reach for Change och grundare av organisationen Friends. 

Målet med organisationen, som hette Playing for Change när den startade, är att göra världen bättre för barn och därmed investera i de som har bra ideér på hur det kan gå till. Något Sara Damber tycker att de lyckats med riktigt bra. 

– Vi är riktigt imponerade av de som genomgått programmet och anledningen till att vi nu by tte namn är för att vi vuxit ifrån det gamla, säger hon. 

Patricia Rawecka, som ligger bakom företaget Gro Play, är en av de entreprenörer som tidigare valts in i programmet och snart kastas ut på egna ben. Utan den hjälp hon fått är hon osäker på om företaget skulle ha varit verksamt i dag. 

– Jag hade i princip bara idén när jag sökte och nu finns mina produkter ute på marknaden. Det är inte ofta det går så fort, säger hon. 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset