Upplev fördelarna med att betala med mobilen redan i dag.
Upplev fördelarna med att betala med mobilen redan i dag.

I april i år lanserades Samsung Pay i Sverige, en betaltjänst som fungerar med alla de kort du brukar använda och på alla de ställen du gillar att handla. Här är sex anledningar till att börja använda Samsung Pay redan i dag.

1. Enkel att använda

Det finns många sätt att avfärda en ny, smart och modern lösning. Kanske tänker du att det låter bra men att det säkert är krångligt, eller att det krävs att du är lika teknisk som tjänsten. I så fall kan du tänka om – Samsung Pay är faktiskt superenkel att använda! Appen fungerar på alla typer av betalterminaler – precis som ditt fysiska betalkort. Om butiken tar emot kontaktlös betalning blippar du bara med telefonen mot symbolen och annars håller du mobilen där du vanligtvis skulle ha dragit ditt kort.

 2. Du slipper släpa med dig väskan

Det finns många tillfällen när du vill känna dig fri och slippa att kånka på något i onödan – och under stressiga veckor är alla lifehacks för att spara tid välkomna. När du under morgonpromenaden eller löprundan inser att mjölken är slut där hemma är det faktiskt skönt att slippa gå hem för att hämta betalkortet. Med Samsung Pay kan du betala med både mobil och smartklocka.

Med Samsung Pay kan du smidigt och enkelt betala med din smartklocka. Foto: Pressbild

3. Appen är ännu säkrare än betalkortet

Att handla med Samsung Pay är ännu säkrare än betalkortet eftersom endast du kan använda appen. För att kunna betala med Samsung Pay måste du identifiera dig med ditt fingeravtryck, din iris eller din pinkod. Det säkra systemet gör att du också slipper oroa dig för att utsättas för skimming av ditt kort. Så nu behöver du aldrig mer noja över om någon kommit åt ditt kortnummer när du är utomlands utan kan känna dig helt säker när du shoppar, går på restaurang eller beställer en drink.

Appen kan också vara en smart backup: om du skulle tappa bort ditt kort och/eller behöva spärra det, låter flera banker dig fortsätta att betala med Samsung Pay. Så skönt!

 4. Hjälper dig att organisera

Ica-kort, bonuskort och klubbkort från elektronikkedjan, klädbutiken och favoritkaféet. Det är lätt att samla på sig otaliga plastkort i plånboken och lika lätt att inte hitta rätt kort i mängden, eller för all del glömma bort just det där bonuskortet man behövde när man står i butiken. Med Samsung Pay slipper du stressen med att leta i väskan efter plånboken eller i något av alla fack för att fiska upp rätt kort. Den smarta appen samlar alla dina kort på ett ställe och hjälper dig att bli en mer organiserad person. Och dessutom kommer många i kön bakom dig garanterat imponeras av din snabbhet.

Med Samsung Pay behöver du aldrig mer leta efter ett kort i väskan. Foto: Pressbild

 5. Fungerar praktiskt taget överallt

Samsung Pay kan användas i princip överallt och fungerar med över 70 procent av alla betalkort i Sverige. Och eftersom den digitala betallösningen bara funnits i Sverige i sex månader kan det vara bra att komma ihåg att du förmodligen har bättre koll på hur det funkar att betala med mobilen än personalen i butiken.

 6. Går utmärkt att använda utomlands

Samsung Pay fungerar över hela världen och oavsett om det blir en julresa till Thailand eller en nyårsweekend till Budapest kan du vara trygg med att kunna göra säkra betalningar på resan.

Oavsett om du är hemma eller på en paradisö i Thailand så kan du betala med Samsung Pay. Foto: Unsplash.com

 

Smarta betalappen Samsung Pay

  • Samsung Pay lanserades i april 2017 och var den första mobila betaltjänsten med bankers betalkort på den svenska marknaden.
  • Nära 100 procent av befintliga betalterminaler i Sverige accepterar redan Samsung Pay, vilket gör den till marknadens mest accepterade mobila betalningstjänst*.
  • De banker och kortleverantörer som är anslutna till Samsung Pay är Swedbank och sparbankerna, Nordea, SEB, Handelsbanken, ICA Banken, Eurocard, Rikskuponger, SAS MasterCard, samt ett antal mindre kortutgivare som till exempel CircleK, INGO MasterCard, Finnair Plus MasterCard och SJ Prio.
  • Dessa Samsung-modeller funkar med Samsung Pay:
    Telefon: Galaxy Note8, Galaxy S8 och S8+, Galaxy S7 och S7 edge, Galaxy A5 (2017) och A5 (2016).
    Smartklocka: Gear S3.

Här kan du läsa mer om Samsung Pay.

*Tillgänglighet, funktionalitet och andra aspekter av Samsung Pay kan komma att ändras.

 

Artikeln är ett resultat av ett annonssamarbete och innehållet är sponsrat av annonsören. Den här artikeln är inte framtagen av Metros redaktion utan av vår kommersiella avdelning för Native Advertising.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset