Mexikanska supportrar tog varje tillfälle de kunde att visa sin kärlek till sydkoreaner.
Mexikanska supportrar tog varje tillfälle de kunde att visa sin kärlek till sydkoreaner.

Mexiko föll tungt med 0-3 mot Sverige. Men det gjorde inte speciellt mycket – laget tog sitt till åttondelsfinal tack vare att Sydkorea i sin tur besegrade Tyskland. Så här har mexikanerna visat sin tacksamhet.

Det såg länge mörkt ut för Mexiko. Laget låg under med 0–3 mot Sverige, med vetskapen om att ett tyskt mål mot Sydkorea skulle försegla det mexikanska VM-ödet.

I stället blev det helt tvärtom. Sydkorea gjorde två snabba mål, vann med 2–0 och kastade ut Tyskland ur turneringen – och räddade kvar Mexiko.

LÄS MER: Så reagerar världen på Sveriges bragd mot Mexiko: ”Sverigeeffekten”

Det är mexikanerna glada för.

Enligt The Guardian vallfärdade hundratals supportrar i huvudstaden Mexico City mot den sydkoreanska ambassaden. Väl där firade de. Den sydkoreanska ambassadören i Mexiko, Kim Sang-il, lyftes upp i luften och tackades av mexikanerna.

Utanför arenan i Jekaterinburg, som var skådeplatsen för Sveriges kross, hittade de mexikanska supportrarna också en sydkorean att tacka.

Som om det inte vore nog verkar mexikanerna också ha hittat en ny musikgenre. Numera är det K-pop som gäller i de mexikanska hushållen.

Bilden nedan sammanfattar supportrarnas känslor under matcherna. Mexikanerna hoppades givetvis på seger, men när de insåg att det var kört var det bara att heja på Sydkorea.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset