Relationen mellan Kina och Nordkorea har under den senaste tiden blivit mer kylig efter att Nordkorea fortsatt med sina kärnvapensförsök.
Relationen mellan Kina och Nordkorea har under den senaste tiden blivit mer kylig efter att Nordkorea fortsatt med sina kärnvapensförsök.

Kinesiska webbsidor har börjat att censurera "Kim fatty the third", ett epitet som i Kina ofta används för att håna Nordkoreas diktator Kim Jong-un. Det är enligt medier i Hong Kong ett resultat av att Nordkorea formellt bett Kina att censurera hån mot Kim.

Under onsdagen kunde nyhetsbyrån AP rapportera att det i Kina inte längre gick att hitta resultat när du på nätet sökte efter orden ”Jin San Pang”, vilket betyder ungefär ”Fetto-Kim den tredje” på svenska.

► LÄS MER: Rapport: Kim Jong-un hetsäter och kan inte sova
Epitetet, som syftar till att håna Kims välkända viktproblem, är vanligt på kinesiska sociala medier bland unga som vill narrgöra sig över den nordkoreanska diktatorn. Men nu kommer det smeknamnet alltså inte längre att vara tillåtet. Reuters rapporterar dock att smeknamnet ”Kim fet fet fet”, fortfarande går att hitta.

Enligt medier i Hong Kong är beslutet ett resultat av att Nordkorea formellt bett Kina att förbjuda nedlåtande ord mot Kim. Kinesiska myndigheter menar dock enligt AP att de inte förbjudit smeknamnet, men att de motsätter sig alla former av nedsättande ord mot länders ledare.

Relationen mellan Kina och Nordkorea har under den senaste tiden blivit mer kylig efter att Nordkorea fortsatt med sina kärnvapensförsök. Kina fördömde det kärnvapenstest som ägde rum i september och var det femte i ordningen.

► LÄS MER: Kim Jong-un ska ha avrättat politiker – för att han somnade på möte

 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset