Ett nytt tyskt initiativ ska förändra vårt sätt att äta kött. Nu kan hungriga köttätare se en bild på grisen som ligger i paketet, dessutom kan de rösta fram vilken gris som ska bli korv. Det skriver thelocal.de.

På Meine Kleine Farm (Min Lilla Farm) blev förra veckan blev Gris nummer 3 superstjärna efter att den fått flest röster i en omröstning online. Som pris fick Gris nummer tre ”äran” att gå till slakt och kommer nu pryda framsidan av 325 olika fläskprodukter med sin nuna.

Idén till Meine Kleine Farm kläcktes av Berlinstudenten Denni Buchmann som hoppas att detta ska få människor runt om i världen att ta sig en funderare kring var produkterna som ligger på tallriken kommer ifrån.

Han väljer ut och fotograferar regelbundet ett antal grisar som sedan läggs upp på farmens hemsida. Där får medlemmar i Meine Kleine Farm röst fram vilken gris som ser mest smakrik ut. Därefter slaktas vinnaren och ansiktet får sedan smycka förpackningen. Produkterna från Gris nummer 4 och nummer 5 som ska slaktas nästa månad har redan sålt slut.

Benny Andersson, verksamhetschef på Djurens rätt i Stockholm är dock kritisk till idén.
– För vår del tycker vi att det är bra att han vill visa att det finns en individ bakom men det är lite av en logisk kullerbytta han sen vill ta bort det viktigaste individen har, livet, säger han.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset