Nu får de populära minionerna från ”Dumma mej”-filmerna en egen färg.
Nu får de populära minionerna från ”Dumma mej”-filmerna en egen färg.

De gula favoriterna Minions har blivit så populära att de nu får en egen färg. I sommar är de tecknade figurerna tillbaka i ny film.

Genomslaget för minions, eller minionerna som de heter på svenska, har varit stort. Och nu får de tecknade figurerna en alldeles egen färg uppkallad efter sig.

De animerade figurerna fick sitt stora genomslag i ”Dumma mej”-filmerna och har sedan dess blivit alltifrån ringsignaler till gosedjur. I sommar kommer en film där de gula gubbarna får huvudrollen. Den 1 juli har filmen ”Minioner” premiär.

Men figurerna får redan nu sin egen färg. Det är anrika företaget Pantone som lägger till sin första nya färg på tre år. Företaget har gjort en berömd färgkarta som används inom flera branscher, som mode, inredning och arkitektur.

– Precis som solens strålar fyller oss med liv så är Pantone Minion-gul en färg som höjer uppmärksamheten och skapar klarhet, och lyser väg till intelligensen, originaliteten och påhittigheten i ett öppet sinne – detta är färgen för hopp, glädje och optimism, säger Pantone-institutets chef Leatrice Eiseman i ett uttalande.

Idéen till den nya färgen kom till en början från artisten Pharrell Williams, som gjort en del av musiken till ”Dumma mej”, bland annat hitlåten ”Happy”.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset