Nu får svenska kändisar en egen Walk of Fame Gösta Lindwall
Nu får svenska kändisar en egen Walk of Fame Gösta Lindwall

Stockholm är värd sin första Walk of Fame. Det menar Mikael Gordon-Solfors, grundare och vice vd på Wallmans Nöjen. Snart kan artister som Peter Jöback, Pernilla Wahlgren och Andreas Lundstedt få stoltsera med sina namn på anrika Teatergatan.

I år, när Wallmans salonger firar 20 års jubileum, kan Mikael Gordon-Solfors idé om en Walk of Fame bli verklighet – efter flera år av arbete.

– Vi vill naturligtvis hylla artisterna som hjälpt oss att bygga Wallmans. Men hela grejen är egentligen en hyllning till Teatergatan som har sådan betydande historia för Stockholms kulturliv, säger Mikael.

Han syftar då på den anrika Svenska teatern som invigdes 1870 på Teatergatan 3. Efter att teatern brunnit ner 1925 öppnades den dekadenta restaurangen Atlantic på samma adress.

– Restaurangen blev sedan jazzklubb och 1992 tog vi över. Så här finns en gedigen historia och allmänintresse är stort för att ge gatan ett ansikte i symbios med svensk showbiz, säger Mikael vidare.

Planen är att gatans 20 första stjärnor kommer vara starkt förknippade med Wallmans salonger i och med jubileumsfirandet. Men i framtiden vill man hylla fler artister från alla delar av den svenska nöjesbranschen.

– I september varje år tänker vi dela ut två stjärnor till två personer som gjort något extraordinärt för svensk showbiz, säger Mikael.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset