De bara rumpornas tid är förbi. Ett förbud mot nakenhet på San Fransiscos gator har klubbats igenom.

San Fransisco har länge frizon för människor som vill leva alternativt – vare sig det gäller sexuell läggning, drogliberalism eller nudism. Men från och med nu får de som som gillar att gå runt på gatorna som Gud skapade dem leta upp ett fikonlöv – eller valfritt klädesplagg – att skyla sig med. På onsdagen röstades nämligen ett förbud mot nakenhet på offentlig plats igenom i frihetens huvudstad. 
 
Ingen höjer i dag på ögonbrynen om de möter någon med bar rumpa på stadens gator. Men många anser att det blivit ett problem. 
 
Affärsägare klagar på att föräldrar och barn inte vill komma och handla för att de riskerar att möta nakna människor i affären. Vissa kaféer uppges ha tagits över helt av nudister, som enligt kritikerna bara är ute för att "visa upp sig".
 
När förbudet klubbats igenom i stadens övervakningsnämnd visade flera åhörare sitt missnöje genom att slita av sig kläderna. Vissa nudister har anmält förbudet med argumentet att det strider mot den grundlagsstadgade yttrandefriheten.
 
– Är yttrandefriheten starkare och mer viktig än åsikterna hos en intolerant mobb och en och annan stadsövervakares ambitioner? Vi menar att den är det, och det är det vårt fall bygger på, säger "nudisternas" advokat Christina DiEdoardo till radiostationen KGO.
 
Den som struntar i det nya förbudet riskerar böter på motsvarande mellan 700 och 3 500 svenska kronor.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset