Skärmdump från Facegloria.
Skärmdump från Facegloria.

Ett kristet Facebook har sett dagens ljus. På en månad har det alternativa sociala nätverket redan fått upp emot 100 000 användare i Brasilien.

Det är en grupp evangelister i Brasilien som står bakom det nystartade sociala nätverket Faceglória – där svordomar och all form av erotik är strikt förbjudet.

– På Facebook ser man mycket våld och pornografi. Därför kom vi på idén med ett nätverk där vi kan prata om Gud, kärlek och att sprida hans ord, säger Atilla Barros, en av de tre grundarna, till nyhetsbyrån AFP.

LÄS MER: Dela inte facebooktävlingarna – de kan vara olagliga

Totalt uppges 600 ord vara förbjudna på sajten och den klassiska "gilla"-knappen har ersatts av en "amen"-knapp. Även så kallat "homosexuellt material" uppges vara förbjudet.

Enligt BBC har Brasilien världens största romersk-katolska befolkning och sedan lansering för en månad sedan har sajten samlat över 100 000 användare i landet.

Än så länge är det även bara tillgängligt på portugiska, men man planerar en mobilapp och framtidsvisionerna når himmelska höjder.

– Vårt nätverk är globalt. Vi har köpt Faceglory-domänet på engelska och alla möjliga språk. Vi vill ta oss an Facebook och Twitter här och överallt, säger Acir dos Santos, en annan av grundarna, till BBC.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset