Phil Mickelson i samtal med USA:s kapten Davis Love III.
Phil Mickelson i samtal med USA:s kapten Davis Love III.

Efter Ryder Cup-förlusten för två år sedan kom Phil Mickelson med svidande kritik mot kaptenen Tom Watson.Den här gången har USA och Mickelson inga ursäkter för att misslyckas.– Det känns som att kapten Love har satt oss i en position för att lyckas, säger han.

USA har förlorat mot Europa tre gånger i rad och har gjort allt för att sviten ska brytas den här veckan på Hazeltine. 46-årige Phil Mickelson har varit en nyckelperson i inrättandet av amerikanernas "task force", arbetsgruppen som ska ge USA kontinuitet och förhoppningsvis leda till seger i den heta golfmatchen för första gången sedan 2008.

När Mickelson satte sig i presskonferenssalen inför årets Ryder Cup fortsatte den bolltrollande stjärnan att svinga vilt mot tidigare kaptener, inte minst Hal Sutton som fick kritik för bristande förberedelser för tolv år sedan. Men i stort sett varenda ex-kapten hamnade indirekt under Mickelsons såg.

– Det här är, under mina 20 år, första gången som vi spelare verkligen har varit involverade i beslutsprocessen. Beslut som vi har hållits ansvariga för varje år har vi nu varit inblandade i och det ger oss en helt annan plattform att jobba från, säger Mickelson.

– När spelare sätts i en position för att lyckas, så lyckas de oftast. När de sätts i en position för att misslyckas, så misslyckas de oftast.

Elfte raka

Phil Mickelson gör i år sin elfte raka Ryder Cup för det amerikanska laget, efter att varje gång ha kvalificerat sig utan att ha behövt förlita sig på att vara ett kaptensval. Ett mäktigt facit – men av de tio matcherna som Mickelson har spelat har USA bara vunnit två.

Under nygamle kaptenen Davis Love III hoppas Mickelson – en viktig informell ledare bland spelarna – att tredje segern ska komma.

– Han (Love) har tagit input från alla och fattat beslut som har gjort det möjligt för oss att förbereda oss på bästa sätt och spela vårt bästa, och det tror jag att vi kommer att göra, säger han.

– Men vi möter ett väldigt starkt europeiskt lag och jag vet inte vad det betyder resultatmässigt, men vår bästa golf kommer att komma fram och det är vårt mål.

"Gått stadigt uppåt"

Mickelson, tvåa i British Open i somras efter den redan klassiska duellen mot Henrik Stenson, har inte heller någonting att klaga på när det gäller det egna spelet.

– Det känns som att det gått stadigt uppåt och under året. Mitt spel blir bättre och bättre och påminner mig om hur det var för 10-15 år sedan.

Ryder Cup i Minnesota inleds på fredagen.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset