Donald Trump efter ett valtal i Clive, Iowa, under tisdagen.
Donald Trump efter ett valtal i Clive, Iowa, under tisdagen.

Republikanernas presidentkandidat Donald Trumps välgörenhetsstiftelse ska nu granskas efter uppgifter om oegentligheter.

Donald Trumps välgörenhetsstiftelse har ifrågasatts i en granskning av The Washington Post.

Stiftelsen Donald J. Trump Foundation ska bland annat ha tagit emot donationer, som sedan skänkts till andra organisationer där Trump själv tagit äran för dem.

Nu rapporterar tidningen Politico att New Yorks åklagarmyndighet beslutat att titta på fallet, för att se till att allt skett "i överensstämmelse med de lagar som styr välgörenhetsorganisationer i delstaten". Beslutet har tagits av Eric Schneiderman, som är demokrat.

Enligt The Washington Posts granskning ska Trump i två fall ha använt välgörenhetspengar för eget bruk, bland annat ska han ha köpt en 1,8 meter hög målning föreställande sig själv.

Samtidigt kräver demokrater i den amerikanska kongressen att en brottsutredning startas om en donation från stiftelsen i Florida, enligt nyhetsbyrån AP. I samband med en eventuell utredning mot den nu nedlagda fastighetsmäklarskolan Trump university fick en politisk grupp som stödjer den valde åklagaren en stor summa pengar. Strax efter det att pengarna skänkts bestämde hon att Trump inte skulle stämmas, men har förnekat att donationen hade något med det att göra.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset