Under sommaren kommer en ny Harry Potter-bok att släppas. Boken, som blir det åttonde i ordningen, utspelar sig 19 år efter den sjunde Harry Potter-boken och är baserad på pjäsen "Harry Potter and the cursed child" som sätts upp i London i juli.

Harry Potter närmar sig 40 och kämpar med att uppfostra sin son. Så kan grundberättelsen i den nya Harry Potter-boken "Harry Potter and the cursed child" som släpps vid midnatt den 31 juli sammanfattas. Det avslöjade JK Rowling på sin webbsida Pottermore under onsdagen.

► LÄS MER: Raseri mot "nya Hermione" – men J.K. Rowling visar sitt stöd
 

Boken, som blir den åttonde Harry Potter-boken, är i grunden manuset till pjäsen "Harry Potter and the cursed child" som sätts upp i London den 30 juli. Boken är skriven av JK Rowling och räknas som en officiell Harry Potter-bok.

Boken tar sin början efter epilogen i den sjunde Harry Potter-boken där Harry Potter och hans vänner syns säga hejdå till sina barn som ska gå sin första dag på trolldomsskolan Hogwarts.

Pjäsen "Harry Potter and the cursed child" sätts upp den 30 juli på anrika West End och har tidigare väckt uppmärksamhet då Noma Dumezweni, som spelar Hermione Granger i pjäsen, är svart.

► LÄS MER: "Potter"-skådisen Rickman är död

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset