Facebook fortsätter att bada i färg. Nu har hela 26 miljoner människor världen över regnbågens färger på sina profilbilder.

Det var efter det historiska beslutet i USA:s högsta domstol i fredags, som innebär att det nu är lagligt med samkönade äktenskap i hela USA, som det populära regnbågsfärgade filtret började synas på folks profilbilder. 

Sedan dess har Facebook fullkomligt exploderat i färg och nu pryds hela 26 miljoner profilbilder världen över av regnbågsfiltret, bland dem stora kändisar som skådespelarna Anne Hathaway, Leonardo di Caprio och Arnold Schwarzenegger och författaren E.L James.

– Det är fantastiskt, det är ju som en enda stor prideparad på sociala medier. Det är underbart att se att folk tar ställning för alla människors lika rätt och värde, säger Sandra Ehne, ordföraden för Stockholm Pride.

► LÄS MER: Experten om Facebookprofilerna: ”Det är en stor äntligen-känsla”

Facebook har inga uppgifter om hur många svenskar som har valt att uppdatera sina profilbilder för att visa sitt stöd för HBTQ-communityn. Däremot kan man konstatera att filtret har genererat en hel del engagemang. För hittills har bilderna fått fler än en halv miljard likes och kommentarer på Facebook.

Filtret skapades av två praktikanter på ett internt hackaton på Facebook förra veckan inför stundande Pridearrangemang. I samband med beslutet i högsta domstolen blev filtret väldigt snabbt populärt, och företaget beslutade sig då för att ta fram en version för alla användare. 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset