Nu är det slut tindrat för Pajalabon Markus Forsberg. Han var nära att kasta in handduken när nätdejtandet inte gav något resultat men helt plötsligt dök kärleken upp på skärmen.”Det var kärlek vid första facebookmeddelandet”, säger han.

Tidigare i Metro har Markus Forsberg delat med sig av sitt sökande efter kärlek. Han berättade om hur det var att nätdejta i glesbygden och att han på tinder bara sett fem singlar i appen. Han berättade också hur avståndet på 16 mil inte räcker till i en kommun som Pajala och önskade att det skulle gå att tänja på det. Nu har han hittat kärleken 18 mil bort vilket SVT Norrbotten var först att berätta om.

– Det gick utan Tinder, säger Markus till Metro.

► LÄS MER: Studie: Därför blir du beroende av Tinder

Men sociala medier hjälpte kärleken på traven. Efter att hans glesbygdstindrande uppmärksammats i media valde lajkat att starta en omröstning om Markus kärleksliv. Läsarna fick två alternativ. Alternativ 1: Ja, plötsligt händer det. Lycka till Markus. Aleternativ 2: Nej det är dags att flytta från Pajala.

Markus upptäckte omröstningen den 13 januari och såg att majoriteten önskat honom lycka till.

– Jag bestämde mig för att göra ett sista försök och skrev ut mina kriterier på Facebook, säger han.

”Finns det någon åtminstone hyfsat trevlig kvinna vid någorlunda god vigör, någonstans mellan 25-40 i Pajala eller angränsande kommuner eller som är en någorlunda frekvent besökare i ungefär det området, som inte är upptagen, släkt, ex eller redan har ratat mig? Holla at me, girl!” skrev han i inlägget.

► LÄS MER: Tindra har tröttnat på Tinderskämt

Markus inlägg både gillades och delades. När en bekant till Markus delade inlägget ledde det till kärleken. Hon som då var okänd för Markus men såg inlägget och kontaktade honom.

– I ett facebookmeddelande skrev hon ”Jag uppfyller dina kriterier” och jag svarade ”vill du gifta dig med mig?”, säger Markus.

Hon svarade ”tid, plats och klädkod”. Ett svar som var helt rätt enigt honom.

– Vi träffades i lördags och blev tokkära, säger han och fortsätter.

– Det var kärlek vid första facebookmeddelandet. 

► LÄS MER: Låt en robot hitta din nästa kärlek – på Tinder

Kärleken bor i Kiruna och är enligt Markus en helt fantastisk person.

– Hon är min tvillingsjäl för att använda ett slitet uttryck men precis så känns det, säger han.

Att hon bor i Kiruna som ligger 18 mil bort är inga hinder för kärleken.

– I glesbygdsmått är det som ett stenkast, säger han.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset