Nu finns inte bara vita emojis till Iphone.
Nu finns inte bara vita emojis till Iphone.

Nu är inte längre alla emoji-figurer vita. Apple har släppt en uppdatering till Iphone. Så får du tag på det nya tangentbordet.

Men den som inte uppdaterat sin mobil får se utomjordingar i stället.

Apple har fått mycket kritik för att nästan alla emojis du kan skicka till vänner är vita. Nu har problemet äntligen åtgärdats. I senaste uppdateringen till Iphone, operativsystemet IOS 8.3, finns det nya tangentbordet.

►LÄS MER: Efter kritiken – nu kommer emojis med olika hudfärger

För att uppdatera telefonen går du till Inställningar –> Allmänt –> Programuppdatering. Om inte mobilen är inkopplad till en strömkälla behöver du ha mer än 50 procents batteritid för att kunna uppdatera telefonen.

Emoji-figurerna finns sedan i ett särskilt tangentbord som du installerar genom att gå till Inställningar –> Allmänt –> Tangentbord. Utöver tangentbord för flera språk finns där ett särskilt tangentbord för emojis.

Vid första anblick ser det ut som att alla emojis är gula. Men genom att hålla ner fingret på den figur du vill använda får du se flera alternativ. Men om du försöker skicka någon av de nya figurerna till en kompis som inte hunnit uppdatera sin telefon kan det bli fel. Mottagaren får då i stället se en utomjording.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset