Svenska Stunlock studios hakar på trenden med battle royale och har släppt en "early access"-variant av spelet Battlerite.

Hittills har herren på täppan-spel, även kända som battle royale, till största delen varit begränsad till skjuta-spel. Det vill svenska Stucklock studios ändra på. På onsdagen släpptes en ”early access”-variant av Battlerite royale som tar spelgenren in i moba-världen.

För er som inte är bekanta med Battlerite så är det ett moba där allt utom lagfajterna skalats bort. Spelet har ett fajtingsystem baserat på så kallade skillshots, alltså förmågor som spelaren själv måste sikta med.

LÄS MER: Höga förväntningar inför att Battlerite släpps i ”esportens Mecka”

Spelet har försökt slå sig in på esport-markanden och under Dreamhack Winter hölls den första offline-turneringen i spelet.

Battlerite royale är alltså nästa steg för studion och släpps som ett separat spel och inte som ett läge i ursprungsspelet.

På en karta 30 gånger större än i original-spelet möts 20 spelare för att göra upp om vem som blir den sist överlevande. Spelaren kan precis som i de flesta andra battle royale-spel antingen välja att lira ensam eller som duo.

LÄS MER: Testa dig själv: Vilken moba-personlighet är du?

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Battlerite