Miljöpartiet tappade mer än 3 000 medlemmar förra året, rapporterar Dagens Industri. 2016 var ett dramatiskt år för MP, med skandalen kring bostadsministern Mehmet Kaplan, som tvingades avgå efter hård kritik för sina kontakter med islamistiska grupperingar. Därefter följde en kris i partiet där även språkröret Åsa Romson tvingades avgå och lämna regeringen.

Stödet i opinionen har minskat kraftigt och det återspeglas nu även i medlemssiffrorna. Vid årsskiftet hade partiet 13 689 medlemmar, att jämföra med 16 735 ett år tidigare.

”Vi vet att medlemmar lämnat partiet under 2016 på grund av missnöje med svåra politiska beslut”, skriver partisekreteraren Amanda Lind i en kommentar på partiets hemsida.

LÄS MER: Mehmet Kaplan avgår efter kritiken

LÄS MER: Åsa Romson bekräftar: Avgår som minister

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset