I en ny uppdatering som lanserades under tisdagen låter Google dig se vilka tider olika affärer, gym och restauranger är som mest och minst besökta. Det innebär att du kan planera in besök för när köerna är som minst.

I framtiden kommer du kanske aldrig mer behöva stå i långa köer. I alla fall inte om Google får som de vill. En ny uppdatering som lanserades under tisdagen innebär nämligen att du kan se vilka tider olika butiker, gym och affärer har som mest besökare.

Uppdateringen ska enligt Google fungerar om du använder dig av Googles sökapplikation för Android eller söker via Safari eller Chrome på Ios.

► LÄS MER: Alla dina gamla Google-sökningar sparas – så kommer du åt dem

När Metro testar den nya funktionen visar den till exempel att en centralt belägen hamburgerkedja i Stockholm är som populärast klockan 3 på lördagsnätter, men också klockan 3 på söndagseftermiddagar.

Enligt Google själva ska funktionen gå att använda på ”miljontals” platser. Hur funktionen fungerar har Google inte gått ut med, men förmodligen använder sig Google av mobiltelefonanvändarnas GPS för att samla information av var de befinner sig.

Du hittar funktionen genom att söka på till exempel en restaurang eller ett gym och sedan klicka dig in på restaurangens öppettider via applikationen.

► LÄS MER: Nu vill Google ge hela världen gratis wifi

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Ekonomi