I dag måndag börjar rättegången, som väntas pågå under tre dagar.
I dag måndag börjar rättegången, som väntas pågå under tre dagar.

I dag börjar rättegången mot den förre TV4-profilen Martin Timell, som åtalats för våldtäkt. Kvinnan i fallet biträds av advokaten Elisabeth Mazzi Fritz, som säger att hennes fokus är "rättvisa och upprättelse".

Martin Timell har åtalats för en våldtäkt under en fest i september 2008. Övergreppet ska ha genomförts mot en kvinnlig festdeltagare som befann sig i en badtunna.

I dag måndag börjar rättegången, som väntas pågå under tre dagar. Flera festdeltagare har kallats som vittnen.

Den kvinnliga festdeltagaren som befann sig i badtunnan biträds av advokat Elisabeth Massi Fritz.

”Även om det har gått nästan 10 år sedan händelsen ägde rum, finns såren och traumat kvar hos min klient. Det är vanligt om du har blivit utsatt för sexualbrott att du bär på trauma lång tid, ibland resten av livet”, skriver hon i ett mejl till Metro.

LÄS MER: Över 100 foton från Martin Timells fest hittade – våldtäktsutredningen växer

Martin Timell har hela tiden nekat till brott. I en nyligen genomförd personutredning med honom finns att läsa: ”Han förnekar vidare att han skulle ha varit alkoholpåverkad vid tillfället eller att han skulle ha någon problematik med att läsa av kvinnor på ett korrekt sätt eller att förstå ömsesidigheten i sexuella relationer. Timell uppger sig också vara medveten om genusfrågor”.

I utredningen finns även att läsa att ”det fokus som hans brottsmisstanke fått och de konsekvenser de redan givit honom redan är ett livslångt straff”.

LÄS MER: Timell: Befinner mig i process mot tidigare arbetsgivare

”All bevisning som läggs fram i målet ska prövas av domstolen och domen ska grunda sig på det som har förekommit vid huvudförhandlingen och inte det som har förekommit i media”, betonar Elizabeth Mazzi Fritz.

Advokaten säger sig vara redo för rättegången och att hon och klienten ”tar sig igenom rättsprocessen sakta men säkert”.

”Rättvisa och upprättelse är målet och det är mitt fokus. Timell ska dömas för den åtalade gärningen och förstås därmed också förpliktigas att utge ett skadestånd till målsägande,” skriver Elizabeth Mazzi Fritz.

Martin Timell har hela tiden nekat till brott.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset