Houdinis plagg som blir till kompost och som sedan blir grönsaker och örter.
Houdinis plagg som blir till kompost och som sedan blir grönsaker och örter.

Har du någon gång tänkt tanken att äta dina gamla träningskläder? Nu har du chansen.  Det Stockholmsbaserade klädmärket Houdini Sportswear har skapat en vegetariska fine-dining middag odlad på utslitna kläder.

Houdini har nu komposterat utslitna kläder som man sedan odlat grönsaker och örter i och därefter har man skapat en unik meny komponerad av stjärnkocken Sebastian Thureson.

LÄS MER: ”Nu ska den aggressiva växten stoppas” 

”Vår vision har sedan starten varit att maximera upplevelsen av våra kläder, utan att lämna avtryck på vår natur och planet i tillverkningsprocessen. Att vi har plagg som är komposterbara och helt fria från kemikalier så att vi kan odla mat i jorden är naturligtvis något vi är otroligt stolta över”, säger, Eva Karlsson, CEO på Houdini i ett pressmeddelande.

Det tog Houdini fem år att ta fram tyget. Kläderna lades i komposten i november 2016 och har på sex månader omvandlats till näringsrik jord.

Det är alltså nu möjligt att använda kläderna tills de är helt utslitna, för att sedan kompostera det och skapa nytt liv.

Förstår du inte riktigt hur det går till? Se filmen här.

LÄS MER: ”Lantbrukarens uppmaning: Låt bli höbalarna”

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om mode