Googles jobberbjudande låter förmodligen lockande för många.
Googles jobberbjudande låter förmodligen lockande för många.

Självkörande bilar är framtiden, i alla fall om man ska tro Google. Nu vill företaget anställa personer som åker runt i deras självkörande bilar. Lönen? 165 svenska kronor i timmen.

Att köra bil som brödföda är en dröm för många. Att jobba på Google är för många också en dröm. Google väljer nu att kombinera båda jobben när de nu i amerikanska Phoenix söker personer som kan sitta i deras självkörande bilar.

► LÄS MER: Google: Så här kommer framtidens bil se ut
 

Som Jalopnik skriver är jobbtiteln "fordonssäkerhetsspecialist" och lönen ligger på 165 svenska kronor i timmen. Jobbet innebär i praktiken att du och en kollega sitter i bilen och håller utkik så att ingenting galet händer, men också att du antecknar vad som händer i bilen och hur resan går.

Arbetet kräver en kandidatexamen, förmågan att skriva minst 40 ord i minuten och ett prickfritt brottsregister samt körkort.

"Professionalism, tillit och personligt ansvar krävs vid alla tillfällen. Vi har utvecklat en stark företagskultur om säkerhet och förväntar oss att alla följer våra hög standarder", skriver Google i jobbannonsen.

Googles jobberbjudande låter förmodligen lockande för många. Det är dock inte ett särskilt långsiktigt jobb – anställningen uppgår till max två år. 

► LÄS MER: Hade Google-glasögon när hon körde bil – får böter

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Jobb