Champagne och ostron är två av de saker som står på menyn för maratonlöparna.
Champagne och ostron är två av de saker som står på menyn för maratonlöparna.

Är du ett fan av både långdistanslöpning och franska kulinariska upplevelser? Då kan det vara läge att anmäla sig till Marathon du Médoc, ett maraton i sydvästra Frankrike. Där blandas nämligen löpning med provsmakning av ost, vin, ostron och glass.

För 35:e året i rad går Marathon du Médoc av stapeln den 7 september senare i år. Enligt Lonely Planet ska då 8 500 förväntansfulla löpare ge sig ut på ett maraton som inte bara lockar på grund av den lantliga, sydfranska miljön utanför Bordeaux

Det är nämligen så att längs med löpsträckan får deltagarna uppleva vinprovningar, ostron, kött, ostar, vindruvor och glass – som ett komplement till maratonloppet.

Tema: ”Superhjältar”

Och inte nog med det – den man och den kvinna som tar hem segern vinner, utöver äran, sin kroppsvikt i vin. Maratonloppet är döpt efter vinregionen Médoc, och självklart är det lokala viner som delas ut till vinnarna.

Som om det inte vore nog finns det ytterligare ett moment som deltagarna bör känna till. I Marathon du Médoc tillåts inte vanliga löparkläder, istället uppmanas deltagarna att klä ut sig, och temat för året är ”superhjältar”.

Och det kan vara värt att lägga ner lite tid på utklädnaden – de bäst utklädda får nämligen också ta emot pris i form av lokalt vin.

Fransk rekordhållare

Den som är intresserad har nu möjlighet att anmäla sig till det något udda loppet, som avslutas med firande i form av middag och musik där deltagarna är inbjudna.

Rekordtiden sattes i fjol, då fransmannen Denis Mayaud slutförde det kulinariska loppet på två timmar och 26 minuter.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset