Från Mälarens grumliga vatten till Indiska oceanen. Nu öppnar ett undervattenshotell skapat av svenskar utanför Tanzanias kust. ”Det är dröm som blivit verklig”, säger konstnären Mikael Genberg.

Jesper Anhede
Jesper Anhede
Jesper Anhede
Jesper Anhede
Jesper Anhede
Jesper Anhede
Jesper Anhede
Jesper Anhede
Jesper Anhede
Jesper Anhede
Jesper Anhede
Jesper Anhede

Redan år 2000 öppnades det uppmärksammade hotellet Utter Inn i Mälaren utanför Västerås. Undervattenshotellet skapades av konstnären Mikael Genberg – och nu har det flytande hotellet fått en spinoff utanför Tanzanias kust.

– Redan då pratade vi om att det kanske gick att göra något mer kommersiellt, men drivkraften fanns inte riktigt då. Det gick några år och jag träffade en grupp fantastiska människor som delade samma dröm och nu har vi kommit dit, säger konstnären Mikael Genberg.

Utanför Tanzanias kust, på ön Pemba, har nu undervattenshotellet ”The Manta underwater room” invigts. Rummet hör till hotellkomplexet The Manta resort på ön, som ägs av Genberg och hans kollegor.

Hotellet har redan fått internationell uppmärksamhet då CNN rapporterat om undervattensrummet.

– Det är jätteroligt, bokningarna har redan kommit in. Mälaren är har sin charm, men du ser inte mycket mer än 30 centimeter framför dig. Nu går vi plötsligt till flera flera meter av fantastisk vackert vatten fullt med fiskar, säger Genberg.

Men om du är sugen på att sova bland fiskarna, så får du räkna med att hosta upp en slant.

En natt för två, all inclusive, kostar nästan 10 000 kronor. 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset