De nya uppdateringarna innebär också att vertikala videor kommer att fungera bättre i Facebook.
De nya uppdateringarna innebär också att vertikala videor kommer att fungera bättre i Facebook.

Under tisdagen lanserade Facebook flera nya förändringar i sin videoplattform. En av de nya funktionerna innebär att videoljud kommer spelas upp automatiskt. Förändringen är det nog få som efterfrågat, men den är enkel att stänga av.

Den som använt Facebook på sin mobil känner väl till hur videor fungerar på plattformen. Ser du en video i ditt flöde spelas videon upp automatiskt, men utan ljud. Först när du klickar på videon spelas ljudet upp.

LÄS MER: Därför ser du den här duvan överallt på Facebook
Detta kommer dock snart vara ett minne blott. Under tisdagen meddelade Facebook i ett pressmeddelande att videoljud nu automatiskt kommer att spelas när du skrollar i ditt flöde.

”Med den här uppdateringen tonar ljudet in och ut som du skrollar i ditt flöde, vilket gör videorna levande”, skriver Facebook.

Utöver det innebär de nya uppdateringarna och att vertikala videor kommer att fungera bättre i Facebook, och att du nu kommer att kunna se videor i en ruta i hörnet av din skärm samtidigt som du fortsätter skrolla. Har du en Androidtelefon kommer du också att kunna fortsätta ha en video på i bakgrunden även om du går ur Facebookappen för att göra något annat på din telefon.

Funktionen, som få förmodligen efterfrågat, är dock enkel att stänga av. För att gå tillbaka till det gamla systemet där videoljud spelas först när du klickar på en video gör du som följande.

  1. Gå in på inställningar i Facebook-appen.
  2. Stäng av funktionen ”Video i nyhetsflödet startas med ljud”.

LÄS MER: Så här följer du ett inlägg på Facebook

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset