Nästa vecka kommer lussekorven.
Nästa vecka kommer lussekorven.

Efter semmelwrapsen och julbordspizzan – nu lanseras lussekorven. Från och med nästa vecka kommer Pressbyrån sälja kokt korv i en lussekatt.

Den udda kombinationen av bakverk och snabbmat är enligt företaget ”förvånansvärt god”. Men att äta den precis som en vanlig varmkorv är nödvändigtvis inte ett framgångsrecept.

– Jag tycker inte den gör sig bättre med ketchup och senap. Jag tycker den passar bäst med bara korven och lussekatten, säger företagets presskontakt Lennart Schultz.

Lussekatten har tagits fram efter en rad smaktester.

LÄS MER: Här är julbordspizzan med extra allt

– Eftersom lussekatten har en söt briocheliknande smak, går den väldigt bra ihop med just varmkorv. Kanske väljer man att addera traditionella korvtillbehör, men själv tycker jag den ska avnjutnas i sin enkelhet, säger Fredrik Edin, produktchef snabbmat på Pressbyrån, i ett pressmeddelande.

Från och med den 1 december finns lussekorven till försäljning i alla Pressbyråns butiker.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om snabbmat