Flera flyktingförläggningar har satts i brand den senaste tiden i Tyskland.
Flera flyktingförläggningar har satts i brand den senaste tiden i Tyskland.

Den senaste tiden har Tyskland skakats av en rad angrepp mot flyktingar. För att motverka rasismen kräver justitieministern Heiko Maas att Facebook tar i med hårdhandskarna mot främlingsfientlighet.

Flera flyktingförläggningar i Tyskland har utsatts för attacker den senaste tiden. Enligt Bloomberg News har 20 byggnader som skulle användas som flyktingförläggningar satts i brand hittills i år.

Sociala medier används som ett verktyg av högerextremister för att sprida sina åsikter och mobilisera anhängare. Det har fått justitieministern Heiko Maas att ryta till mot Facebook – som han menar inte arbetar tillräckligt hårt med att radera rasistiskt material, rapporterar tyska  The Local.

►LÄS MER: Till alla er som sprider rasistiskt skräp i min feed

”Facebookanvändare klagar speciellt på att ert företag inte har vidtagit tillräckliga åtgärder trots att det finns konkreta bevis på främlingsfientliga och rasistiska inlägg”, skriver Heiko Maas i ett brev till Facebook enligt The Local.

Han kräver att företaget ser över sin policy omgående och bjuder in till ett möte den 14 september.

►LÄS MER: Rasistattacken mot Victor, 20: ”Det var som fan, du kunde svenska”

Under torsdagen meddelade Facebooks tyska representanter att de gärna möts för att diskutera frågan. I ett mejl skriver Facebook att de ”tar hans oro på största allvar”, enligt AFP.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset