Martin Smedberg-Dalence jublar efter sitt viktiga ledningsmål för IFK Göteborg mot Falkenberg i regnet på Gamla Ullevi.
Martin Smedberg-Dalence jublar efter sitt viktiga ledningsmål för IFK Göteborg mot Falkenberg i regnet på Gamla Ullevi.

IFK Göteborg har haft en hektisk tid med match var fjärde dag sedan slutet av juni. Nu får spelarna en ledig helg efter 2–0 mot Falkenberg, innan man börjar ladda inför playoffet till Europa League på torsdag.

Högermittfältaren Martin Smedberg-Dalence löste upp IFK Göteborgs värsta nervknutar med sitt ledningsmål efter en timmas spel mot bottenlaget Falkenberg, som gjorde en klart godkänd insats på ett regnigt, höstlikt Gamla Ullevi.

Billy Nordström slog ett bra inlägg, Tobias Hysén nickskarvade och Martin Smedberg-Dalence gjorde 1–0 med ett hårt skott som studsade in via en försvarare. Emil Salomonsson ökade ledningen med ett straffmål sedan Tobias Hysén gått omkull.

– En så enkel straff har vi inte fått på hela året, säger Falkenbergs tränare Hasse Eklund syrligt.

– Men vi gör en jättebra match. Vi gör det svårt för Göteborg och vinner avsluten på deras hemmaplan, konstaterar Eklund.

Regnigt och tungt

IFK Göteborg gjorde däremot ingen av sina bättre matcher i år. Men en formtopp kommer att behövas bättre på torsdag, när Göteborg gästas av Karabach från Azerbajdzjan för den första matchen i det avgörande playoffet till Europa League.

Nu blir Blåvitts spelare lediga under helgen och kan ladda de mentala batterierna, efter tolv matcher på 44 dagar i allsvenskan och Europa-kvalet.

– Ett tufft schema. Det syntes lite idag, säger Martin Smedberg-Dalence.

– Det var ganska tungsprunget när det regnat så mycket, och det kanske passade dem bättre.

Ingen i IFK Göteborg kan ha varit nöjd med prestationen före paus.

– Och i andra halvlek började Falkenberg bra. Målet kom lägligt, konstaterar Martin Smedberg-Dalence.

Copa America

Han har själv haft en mera händelserik sommar än de flesta, med spel för Bolivia i Copa America i USA

– Det gav mycket att uppleva en så stor turnering och möta de bästa spelarna. Det ger mycket, både som spelare och person, tycker Smedberg-Dalence, som är central mittfältare i landslaget.

– Det är lärdomar som man tar med sig till Europa-matcherna också, lägger han till.

Falkenberg siktar nu mot det allsvenska bottenmötet på hemmaplan mot Gefle nästa helg – men får då klara sig utan mittfältaren Christoffer Carlsson, som blev utvisad i 85:e minuten efter två varningar.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset