Nu lyfter SAS-planen igen.
Nu lyfter SAS-planen igen.

Strejken är över och nu har SAS återupptagit sina flygningar. Men bolaget uppger att trafikstörningar kan förekomma de närmaste dagarna. Så här påverkas din resa.

Efter nästan sju dagars strejk är SAS-konflikten nu löst och verksamheten ska vara igång igen. Men det kommer troligtvis att förekomma trafikstörningar under de kommande dagarna, enligt information från flygbolaget.

Den som påverkas har möjlighet till frivillig och kostnadsfri ombokning av sin resa. Den som däremot redan krävt återbetalning kan inte boka om till sitt ursprungliga datum utan måste köpa en ny biljett.

LÄS MER: 5 dagar av strejk – därför kräver piloterna högre löner

Flygbolaget vet inte exakt hur många avgångar som påverkas av trafikstörningarna.

Den som drabbas av ett inställt flyg uppmanas vänta till SAS bokar om till nästa tillgängliga flygning alternativt till att kontakta SAS eller resebyrån för att boka om till ett senare datum. Det går också att själv avboka och få pengarna tillbaka från inköpsstället. Om flygning ställdes in av SAS har man rätt till fullständig återbetalning av biljettpriset.

SAS uppmanar även resenärer till att kontrollera status på flyget innan de åker till flygplatsen.

LÄS MER: Det här har du rätt till när det är flygstrejk

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset