Det blev en femteplats för Eric Saade som siktade på Eurovision. Men han var inte besviken. ”När Måns vann finns ingen besvikelse”-

Eric Saade hade berättat för Metro att han trodde att det skulle stå mellan han och Måns Zelmerlöw. Nu blev Melodifestivalen i stort sett en enmansshow där Måns stod i centrum. Både juryn och svenska folket var överens och kampen mellan de två artisterna uteblev. Eric Saade fick nöja sig med en femteplats. Men Saade såg inte besviken ut när Metro träffade honom efter sändning.
– Det känns bra.
Gör det verkligen det? Du ville ju vinna?
– Jag ville vinna Eurovision. Jag har vunnit Melodifestivalen tidigare och ”Sting” har blivit min största hit någonsin så det känns ändå som mitt år. Det känns faktiskt väldigt bra!
Vad tycker du om Måns som vinnare?
– Han är min vän, min granne och den jag tycker, tillsammans med mig, hade den bästa låten att vinna Eurovision. Nu när han vann finns ingen besvikelse. Hade någon annan vunnit hade jag nog känt att jag borde ha vunnit. Måns var bäst helt enkelt. Det tyckte både folket och juryn och då är det så solklart.
Kommer vi få se Eric Saade i Melodifestivalen igen?
– Jag vill ju vinna Eurovision. Jag kan inte lova att jag ska vara med igen men eftersom jag någon gång vill vinna och eftersom jag bara är 24 år så är det inte för sent.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset