Doktorsfiskar som äter på våra fötter är passé. Nu ska hela kroppen sänkas ner i ett bad fullt med fiskar – redo för att tugga i sig din döda hud.

För ett par år sedan startade trenden med så kallade doktorsfiskar som mumsade på våra fötter här i Sverige. Nu kommer Nordens första helkroppsbad med doktorsfiskar till centrala Stockholm.  

– Vi har haft den klassiska fotbehandlingen i två år och under den tiden har många frågat om det finns för hela kroppen. Till slut kollade jag upp möjligheterna och det funkade alldeles utmärkt, säger Mimmi Norquist som driver spat Fiskpedikyren. 

Fiskarna ska bland annat få huden att bli len, lindra hudbesvär och få solbrännan att sitta bättre. Vad Mimmi vet så finns det bara två andra helkroppsbad i hela Europa, men i Japan är det desto vanligare. 

– Där har de swimmingpooler för säkert 30–40 personer med doktorsfiskar. 

I badkaret på Mimmis spa simmar det runt 1 350 fiskar. Människans döda hud är en stor del av deras kost. 

– De får näringstillskott också. Men den döda människohuden är för fiskarna ungefär vad hö är för hästar, säger Mimmi Nordquist. 

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset