Nu ska kärlekslåsen på Pont des arts i Paris plockas bort.
Nu ska kärlekslåsen på Pont des arts i Paris plockas bort.

Tusentals kärlekspar fäster varje år ett hänglås som en symbol för sin eviga kärlek på bron i Paris. Men nu har myndigheterna beslutat att plocka bort de tusentals kärlekslåsen från den ikoniska bron.

Snart kommer världens alla kärlekspar som besöker Frankrikes huvudstad inte längre kunna deklarerar sin kärlek genom att fästa ett hänglås på den ikoniska bron Pont des Artes, som sträcker sig över floden Seine i centrala Paris.

Det har länge varit en tradition att visa sin eviga kärlek genom att fästa ett hänglås på bron och därefter kasta nyckeln i vattnet. Men nu har traditionen nått sitt slut.

Myndigheterna i Paris har nämligen beslutat att börja rensa bort alla lås från bron på måndag, rapporterar SVT. 

Enligt tidningen Le Parisien sliter låsen på stadens kulturarv och utgör till och med en risk för såväl Parisborna som alla besökare och turister. Bron riskerar helt enkelt att kollapsa på grund av tyngden av från alla lås.

Faktum är att delar av bron redan har fallit offer för tyngdes för låsen, skriver SVT. Förra sommaren raserades delar av broräcket, och efter det stängdes bron av för trafik under en tid av rädsla för att hela bron skulle ge vika.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset