Den amerikanska rymdmyndigheten NASA har valt ut 8 forskningsprojekt som ska bistås med 200 000 amerikanska dollar om året. Ett av projekten syftar till att göra mat från mänsklig avföring.

Den 14 augusti meddelade NASA, den amerikanska rymdmyndigheten, att de valt ut 8 universitetsledda forskningsprojekt som ska bidra till att tillfredsställa behoven för myndighetens projekt.

Målet med de olika projekten är att undersöka de enorma utmaningar och möjligheter som finns kring att utforska rymden. Bland projekten finns bland annat försök att utveckla solceller som tål enormt höga temperaturer och identifiera vilka skyddssystem som fungerar bäst under olika temperaturer.

► LÄS MER: Bill Gates ångmaskin gör rent vatten av bajs – här dricker han det

Men mest spännande är kanske projektet ”Synthetic Biology for Recycling Human Waste into Food, Nutraceuticals, and Materials: Closing the Loop for Long-Term Space Travel” som i praktiken innebär försök att kunna skapa föda utifrån mänsklig avföring. Eller som NASA själva uttrycker det, att skapa möjligheten att producera föda genom biologibaserade tillvägagångssätt.

Stödet till de olika forskningsprojekten uppgår till 200 000 amerikanska dollar, motsvarande ungefär 1,7 miljoner svenska kronor.

► LÄS MER: Kvinna trakasserade pizzeria – beställde pizzor med bajs

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset