Nu släpps ”Diablo 3”  – de köade hela natten Emma Westin och Victor var på plats utanför butiken på Sveavägen för att köpa ”Diablo 3”. – Jag tror inte att jag blir besviken, säger Emma.
Nu släpps ”Diablo 3” – de köade hela natten Emma Westin och Victor var på plats utanför butiken på Sveavägen för att köpa ”Diablo 3”. – Jag tror inte att jag blir besviken, säger Emma.

Efter tolv års väntan köar fansen med svärd och sköldar. ”Diablo 3” är ett av världens mest efterlängtade dataspel. Nu släpps det.

Henry Lundholm
Nu släpps ”Diablo 3” – de köade hela natten

Utanför butikerna började entusiaster köa redan tidigt i går. Men de största fansen har väntat sedan 2000.
– Jag tyckte väldigt mycket om ”Diablo 2”. Jag var bara tolv år när jag spelade det men det var sensationellt. Det fanns inget annat när man spelade, säger Emma Westin.

Hon har precis som många andra fans klätt ut sig för spelsläppet. I kön föreställde hon en ”barbar”, en av karaktärstyperna i ”Diablo 3”. Kläderna har hon själv tillverkat.
– Jag köpte tyg och sydde allt från grunden. Jag trodde det skulle ta längre tid. Sedan har jag ett väldigt stort och coolt svärd.

”Diablo”-spelen har utvecklats av Blizzard, mest kända för storsäljande onlinerollspelet ”World of warcraft”. Men även ”Diablo” blev en enorm succé när det släpptes 1997. Redan tre år senare, år 2000, kom uppföljaren. När tredje spelet i serien släpps är förväntningarna höga.
– I Sverige kommer det att bli ett av de absolut bäst säljande spelen i år, säger Bengt Lemne, skribent på speltidningen Gamereactor.
– ”Diablo” är väldigt stort i Sverige och tvåan säljer fortfarande bra här.

Och trots att fansen fått vänta så länge, skvallrar tidiga tester om att spelet lever upp till förväntningarna.
– Jag tror inte jag kommer att bli besviken, säger Emma Westin.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset