Den kallades för ”våldtäktslåt”, kvinnoförnedrande och den förbjöds i skolor på grund av dess sexuella textinnehåll. Nu talar en av modellerna från den kontroversiella videon till Robin Thickes ”Blurred lines” ut. Emily Ratajkowski beskriver sig själv som feminist.

Alloverpress

Emily Ratajkowski.

Emily Ratajkowski, 22, dansar omkring i videon till ”Blurred lines”,  utan överdel och i hudfärgade trosor. Hon snurrar förföriskt på håret och blickar storögt på kameran. Samtidigt sjunger Robin Thicke saker som ”I know you want it” och "I'll give you something big enough to tear your ass in two".

Att ”Blurred lines” hamnade i skottlinjen och skapade en feministisk debatt var förstås inte oväntat. Och Emily Ratajkowski tvekade över att tacka ja till att vara med i videon.

Men mest för att hon inte ville fastna i ett fack efter att ha varit med i videon till ”Love sombody” av Maroon 5 . Och när debatten kring ”Blurred lines” rasade vände hon sig till sin mamma som är engelsk professor, och uttalad feminist, för att höra hennes åsikter om videon.

– Hon tycker att det är vackert och viktigt för kvinnor att uttrycka sin sexualitet, berättar Emily Ratajkowski för Metro.

Emily tycker att ordet feminist kan vara provocerande.

– Folk associerar ordet med så mycket konstiga saker. Jag älskar kvinnor och vill att vi ska behandlas lika som män. Jag tror att många har ett problem med att en modell som jobbat naken använder ordet feminist men jag har inga problem med det, säger hon.

Emily Ratajkowski drömmer om att lyckas i Hollywood. Hon har skapat sig ett stort kontaktnät på sociala medier och hon har en agent som ska hjälpa henne att göra verklighet av drömmen. Och hon har tagit sitt första steg då hon fått en mindre roll i David Finchers och Ben Afflecks film ”Gone girl”.

– Jag vill bli en etablerad skådespelare och det finns några planer som snart kommer att släppas som kommer att ta mig ännu närmare drömmen, säger hon.

LÄS MER: Våldtäktslåt spelades under modevisning för barn

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset