Nu tar Diego Boneta plats Diego Boneta som Drew Boley i ”Rock of ages”.
Nu tar Diego Boneta plats Diego Boneta som Drew Boley i ”Rock of ages”.

Film. Diego Boneta har setts i serierna ”Pretty little liars” och ”90210” men i ”Rock of ages” gör han sin första filmroll. För Metro berättar han om debutrollen och om hur det var att spela gitarr med Tom Cruise.

Diego Boneta har släppt två album och är redan en stjärna i hemlandet Mexiko. Han har också synts i serier som ”Pretty little liars” och ”90210”. Men i och med huvudrollen som Drew i ”Rock of ages” är genombrottet totalt. 
– Att ha deltagit i riktigt stora turnéer och att ha spelat in två album var definitivt bra erfarenheter att ha. Men det var första gången jag spelade in en film. Jag hade inte kunnat önska mig en bättre debutroll. Jag är så tacksam för att vara med i det här projektet och jag har lärt mig så mycket, säger han till Metro.

I filmen spelar han mot stjärnor som Tom Cruise, Catherine Zeta-Jones, Alec Baldwin och svenska skådespelerskan Malin Åkerman. Diego och Tom Cruise lärde sig bland annat att spela gitarr tillsammans. 
– Vi jammade ihop och under de stunderna var Tom alltid överraskad över hur lika val man gör när man skådespelar och när man spelar en låt. När man spelar tänker man typ: ”Okej, det finns olika sätt att avsluta den här versen eller refrängen. Man kan göra ett vibrato, man kan gå upp eller ner.” Och man ställer liknande frågor till sig själv när man gör en scen.

Diegos rollfigur Drew är en kille som drömmer om att slå igenom som artist. I filmen sjunger han bland annat ”Every rose has its thorn” och ”Here I go again”. I verkligheten går Diego gärna lös på karaoke då det är fest och då är favoritlåten Stevie Wonders ”Superstition”.
– Det är väldigt oväntat för att komma från mig. Men jag kan rocka till den. Darren Criss från ”Glee” och jag sjöng den på regissören Adam Shankmans födelsedag och det var riktigt kul.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset