Uppdateringen ska bland annat göra det lättare att vara produktiv.
Uppdateringen ska bland annat göra det lättare att vara produktiv.

Världens mest använda e-posttjänst, Gmail, har uppdaterats. Under dagen kommer den nya designen att lanseras för de första användarna. Enligt Google ligger uppdateringens fokus på säkerhet och produktivitet.

Gmail har 1,4 miljarder aktiva användare vilket gör det till världens mest använda e-postklient.

LÄS MER: Google följer varje steg du tar – här kan du se vad de vet om dig

Enligt Google ligger uppdateringens fokus på att göra tjänsten säkrare och mer produktiv. Bland annat kommer man att kunna “snooza” mejl som man vill svara på senare men som man inte vill riskera att glömma bort. Det ska även gå att skicka mejl som förstörs efter ett tidsbestämt datum. Detta är enligt företaget ett säkrare sätt att skicka hemliga mejl.

Det ska bli svårare att glömma mail efter uppdateringen.

Efter uppdateringen ska det också gå att blockera en mottagare av ett mejl från att vidarebefordra, kopiera, skriva ut, och ladda ner mailets innehåll. Även detta ska vara en säkerhetsåtgärd.

Enligt The Verge innebär också uppdateringen en mindre förändring av Gmails gränssnitt.

Du ska få färre mejl som du inte vill ha.

Uppdateringen har börjat skickas ut till ett fåtal användare världen över. De konton som är redo att uppdateras har fått ett meddelande med en fråga om de vill uppdatera sitt program. Google svarar inte på hur lång tid det kommer ta innan alla användare får uppdateringen.

LÄS MER: Här avslöjas dina hemligaste Google-sökningar

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Google tech