I New York har Google fullt upp med att bygga ut hubbar så att du kan få tillgång till trådlöst internet var du än är. Nu planerar Google att även göra det i andra städer i världen.

Google har många nätverksrelaterade projekt på gång. I USA vill Google konkurrera ut bredbandsföretagen med Google Fiber och mobiloperatörerna med Project FI. Nu planerar Google att bygga hubbar för trådlöst nätverk så att vem som helst kan koppla upp sig på nätet utan kostnad.

► LÄS MER: Nu kommer du att kunna ångra skickade mejl

Under tisdagen meddelade Googles dotterföretag Sidewalk Labs att de skulle köpa upp två företag som tidigare planerat att bygga om telefonautomater till wifi-hubbar. Projektet har nu påbörjats i New York och målet är att tids nog erbjuda gratis grådlöst internet till andra städer och länder.

– Visionen är egentligen att göra städer till uppkopplade platser där du kan gå ned för vilken gata som helst och ha tillgång till gratis ultrasnabbt wifi, sa Sidewalk Labs chef Dan Doctoroff till Wired.

Idag saknar 55 miljoner amerikaner bredband och behovet av snabb uppkoppling är stort. Men om projektet blir populärt och stort kommer det förmodligen att möta kritik.

Sidewalk Labs är rent tekniskt sett ett självständigt företag som ägs av Google. Men Googles intäkter bygger på annonser som är extra pricksäkra eftersom de samlar in väldigt mycket information av människorna som använder företagets tjänster.

► LÄS MER: Alla dina gamla Google-sökningar sparas – så kommer du åt dem

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset