Nudistbadet i Laholm hotas av stängning från poltiskt håll. Bilden föreställer inte Mellbystrands avdelning för nakenbadare.
Nudistbadet i Laholm hotas av stängning från poltiskt håll. Bilden föreställer inte Mellbystrands avdelning för nakenbadare.

Efter klagomål på öppet sexuella aktiviteter som onani, gruppsex och porrfilmsinspelning funderar politiker i Laholm på att flytta eller rentav stänga nakenbad. Men inte alla håller med om den exhibitionistiska och negativa bild som målas.

Enligt Laholms tidning har problemet med opassande beteende på Mellbystrands avdelning för nakenbadare varit känt länge. Det hela uppges nu blivit en het politisk fråga.

LÄS MER: Naturisten: därför är det skönare att bada naken

Ett gift par ska nyligen ha skrivit ett brev till kommunstyrelsens ordförande i Laholms kommun, Elisabet Babic (M), och i detta reagerat över att nakenbadare haft gruppsex offentligt. Enligt SVT Nyheter Halland beskriver de även hur de fått förslag av "sexuell natur" och att personer tittat på dem och onanerat.

– I brevet vi fått står olika sexuella aktiviteter beskrivna, som jag helst inte vill gå in på närmare. Men de är inte lagliga på en offentlig plats. Du får ha sex på offentlig plats om du gör det undanskymt, men inte för öppten ridå. Än mindre ragga på de som inte vill bli raggade på, det är sexuellt ofredande, säger Elisabet Babic till SVT Nyheter Halland.

Enligt SVT Nyheter Halland har Laholms kommun i Hallands län på måndagen skickat ett brev till länsstyrelsen där de ber om tillstånd att få flytta nakenbadet.

►LÄS MER: Stirrande män stör nakenbadande kvinnor – politiker kräver åtgärder

Nudister som nyttjar stranden uppges dock inte uppleva några problem.

Ett par som bor på en närliggande camping och som SVT Nyheter Halland har pratat säger sig ha tillbringat varje sommar där de senaste 30 åren och aldrig blivit störda av någon annans beteende.

– Det har vi aldrig råkat ut för, vi är här för att bada, säger kvinnan i paret till SVT Nyheter Halland. 

Kommunens förslag att flytta stranden anser de vara dåligt.

– Det tycker jag är väldigt synd.

► LÄS MER: 14-årig flicka portades när hon badade topless – här är badhusen dit hon är välkommen

Men enligt Elisabet Babic kan det till och med bli tal om att stänga badet helt.

– Ja, hittar vi ingen annan lösning så får vi det, säger hon till Laholms tidning.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset