Kvinnan arbetade för Moder Terasas välgörenhetsorganisation Missionaries of Charity i Indien.
Kvinnan arbetade för Moder Terasas välgörenhetsorganisation Missionaries of Charity i Indien.

En kvinna som arbetar för Moder Terasas välgörenhetsorganisation i östra Indien har gripits, misstänkt för att ha sålt barn. Ytterligare en person har gripits, skriver Reuters.

Kvinnan greps under torsdagen efter att anmälningar mot organisationen har strömmat in om att de illegalt ska ha sålt barn utan att ha registrerat det, skriver nyhetsbyrån Reuters.

Hon är misstänkt för att bland annat ha sålt en fjorton dagar ung bebis. Polisen misstänker att det rör sig om fler fall av människohandel kopplat till organisationen, skriver BBC.

LÄS MER: Migrationsverket: 444 fall av misstänkt människohandel förra året

Ytterligare en person har gripits misstänkt för människohandel. Personerna arbetade för Moder Teresas katolska välgörenhet Missionaries of Charity i Jharkhand, Indien. Polisen har undersökt byggnaden där organisationen huserade.

– Vi undersöker hur verksamheten sköttes och hur många barn som har sålts de senaste åren, säger polisen Aman Kumar till Reuters.

Hur många barn som misstänkts ha sålts är inte känt, men polisen tror att varje barn har sålts för mellan 5 000 och 13 000 kronor.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset