Ännu en anmälan om förtal på Instagram har kommit in till polisen. Sammanlagt har nu tre unga tjejer anmält att de kränkts på Instagramkontot.

Scanpix/arkiv

Förra året utbröt oroligheter i Göteborg efter att ett konto hängt ut flickor på Instagram. Nu har ett nytt konto dykt upp.

Under onsdagen polisanmälde ytterligare en tjej att hon blivit uthängd och kränkt på samma Instagramkonto som i måndags polisanmäldes av två unga tjejer. 

– Det har kommit in en till anmälan om förtal. Det är någon som har lagt ut en vanlig porträttbild tillsammans med en kränkande text, säger Peter Adlersson på polisens kommunikationsenhet.
Enligt polisen har man redan hunnit höra tjejen som gjorde polisanmälan och ärendet kommer nu att läggas till den pågående förundersökningen som polisens ungdomssektion just nu arbetar med.
De två tidigare polisanmälningarna om förtal gällde till skillnad från den gårdagens anmälan inte någon bild, utan om två fall av kränkande texter.

Instagramkontot i fråga har enligt polisen stängts ned flera gånger för att sedan startas upp igen under nya namn. I måndags ska kontot ha haft runt 2000 följare och under onsdagen och torsdagen endast ett tiotal.

Polisen har ännu inte några misstänkta till kränkningarna på Instagramkontot.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset