Ännu ett brandattentat mot ett boende för flyktingar har skett i natt. ARKIVBILD
Ännu ett brandattentat mot ett boende för flyktingar har skett i natt. ARKIVBILD

Räddningstjänsten larmades till en nedbrunnen byggnad utanför Floda i Lerum, rapporterar GT. Polisen har inlett en förundersökning gällande mordbrand.

Räddningstjänsten fick in larmet strax innan klockan tio på lördagsmorgonen, rapporterar GT. Det planerade asylboendet har brunnit ner till grunden men enligt  polisen är det flera byggnader som eldhärjats. Ingen människa befann sig inuti byggnaden, enligt Migrationsverket.

– Vi befinner oss i en svår situation och är beroende av fler boenden. Det är otroligt dåligt att de bränns ner. Men tack och lov kom ingen till skada, säger Migrationsverkets presskommunikatör Johanna Uhr till GT.  

►LÄS MER: Efter branden – nu vaktar frivilliga Danderyds första asylboende 

Polisen kommer nu att utreda huruvida branden är anlagd. 

– Vi har inlett en förundersökning gällande mordbrand, säger Jenny Widén, presstalesperson vid polisen i Västra Götaland till TT. 

Tidigare i natt misstänks en man i tjugoårsåldern ha vandaliserat ett asylboende  för ensamkommande flyktingbarn   i Tranås i natt . Vid attacken ska rutor ha krossats och nazistpropaganda satts upp på boendet.

– Han greps inte, han har identifierats på platsen och därefter frigivits, säger Maria Lavesson, vakthavande befäl vid Jönköpingspolisen till GT. 

►LÄS MER: Här är alla asylbränder som ägt rum – bara senaste året

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset