Southamptons assisterande tränare Eric Black anklagas för ha gett råd om mutor. Arkivbild.
Southamptons assisterande tränare Eric Black anklagas för ha gett råd om mutor. Arkivbild.

Southamptons assisterande tränare Eric Black är den senaste som anklagas för korruption inom engelsk fotboll.

Han ska, enligt tidningen TheTelegraph, ha sagt att "några tusen" skulle kunna få en kollega i en annan klubb att ge information om spelare till ett företag som vill köpa andelar i fotbollsspelare. Det så kallade tredjepartsägandet är förbjudet inom fotbollen.

Black sade i samtalet med de utländska företagsledarna, som egentligen var journalister med dold kamera, att det var lätt att involvera folk i mindre klubbar eftersom de inte tjänar så mycket pengar.

Black förnekar anklagelserna.

Southampton uppger i ett uttalande att klubben ska starta en utredning.

Sedan The Telegraph börjat publicera sina avslöjanden om misstänkt korruption inom engelsk fotboll har förbundskaptenen Sam Allardyce och Barnsleys assisterande tränare Tommy Wright fått lämna sina uppdrag.

Enligt tidningens uppgifter ska åtta tränare i Premier League och två i andraligan Championship ha tagit emot mutor. Alla uppgifter kring de smyginspelade mötena med tränare och agenter har lämnats över till det engelska fotbollsförbundet FA och till polisen, som startat utredningar.

Och den brittiska parlamentsledamoten Damian Collins säger, enligt The Telegraph, att han och hans kollegor överväger att starta en utredning.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset