Minister i Mexiko ska bevisa att det finns utomjordingar. Snart kommer en dokumentär om Maya-folkets kontakt med varelser från yttre rymden.

Just nu producerar en dokumentär som handlar om hur Maya-folket hade kontakt med utomjordingar.
– Mexiko kommer att släppa kodexar, artefakter och betydelsefulla dokument med bevis för kontakt mellan Maya-folket och utomjordingar, och all den informationen kommer att styrkas av arkeologer, säger filmens regissör Raul Julia-Levy till nöjestidningen The wrap.

Även mexikanska myndigheter har bekräftat uppgifterna. Luis Augusto Garcia Rosado är turistminister i delstaten Campeche i sydöstra Mexico och han säger att nya bevis har kommit till ytan. Det rör sig om översatta kodexar som regeringen haft nedgrävda i underjordiska valv.

Under en telefonintervju med The Wrap nämner han också landningsplatser i djungeln som är 3 000 år gamla. I en tidigare intervju med tidningen har ministern bara avslöjat att filmmakarna fått tillgång till outforskade Maya-territorier.

Även Guatemalas turistminister stödjer projektet, även om han inte nämner utomjordingar.
"Guatemala […] har också låtit vissa provokativa arkeologiska upptäckter vara hemligstämplade och tycker nu det är tid att låta denna information komma fram i den nya dokumentären", skriver Guillermo Novielli Quezada i ett uttalande.

Filmen heter "Revelations of the Mayans 2012 and Beyond" och spelas just nu in.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset