Strax efter halv fem på söndagsmorgonen skedde en explosion på en parkering på Rönnblomsgatan i Malmöstadsdelen Värnhem.

– Vi får flera samtal av personer som vaknat av en kraftig detonation. Någon uppger att det luktar bränt utomhus, säger Stephan Söderholm, informatör vid polisens ledningscentral Syd, till TT.

Tio bilar skadades av explosionen men ingen person har kommit till skada. Polisen har funnit delar av en handgranat på platsen och bombtekniker är just nu på plats för att undersöka saken närmare.

Handgranaten ser ut att ha briserat vid en pickupbil tillhörande en hantverksfirma, enligt uppgifter till TT. Polisen ska gå igenom vilka som äger bilarna för att se om någon är utsatt för en hotbild eller har kopplingar till den kriminella världen.

► LÄS MER: Polisen varnar för osprängda handgranater i Malmö

– Här finns både privatpersoners och företags bilar, säger Stephan Söderholm.

Morgonens explosion är en i raden av många sprängningar i Malmö under den senaste tiden. I flera av fallen har det rört sig om handgranater. Men enligt polisen skiljer sig detonationen från tidigare sprängningar, som skett i andra områden och ofta varit riktade mot myndighetsbyggnader.

I närheten av detonationsplatsen ligger bland annat det kommunala bostadsbolaget MKB:s studentboende, skolor och lokaler som tillhör Migrationsverket.

– Det ligger ju centralt i Malmö och där finns en mängd byggnader, privatbostäder, företag och myndigheter. Vad som är målet för sprängningen är oklart, säger Stephan Söderholm.

Händelsen rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse.

Nedan kan du se en tidslinje över granatattackerna i Malmö.

► LÄS MER: Granatattack kopplas till andra dåd

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott