Det rådde lynchmobb-stämning på nätet efter att det blev känt att två halshuggna katter hittats i Göteborg. Nu har ytterligare en halshuggen katt hittats – den här gången i Tyresö utanför Stockholm, enligt polisanmälan. Men utredningen lades ned samma dag som anmälan kom in.

Google Maps/All Over Press

Katten på bilden har ingenting med texten att göra. 

LÄS MER: Flera husdjur förgiftade i Malmö

Metro rapporterade i veckan om att två katter har hittats i Göteborg med avskuret huvud. Resterna av en katt finns nu nedfrusna hos polisen i väntan på att skickas till Statens veterinärmedicinska anstalt.

Redan innan artikeln uppmanades kattägare i sociala medier att hålla sina djur inne – och efteråt fortsatta de upprörda reaktionerna – i vissa fall med dödshot.

”Hoppas förövaren plockas in snarast, innan denne våldtar/mördar människor”, kommenterade en person Metros artikel.

LÄS MER: Karls katt dödades av kattdödaren i Högsbo 

Nu kan Metro berätta att en snarlikt lemlästad katt ska ha hittats i Tyresö utanför Stockholm, den 14 oktober. En svart katt ska ha dykt upp utanför ett bostadshus - utan huvud och framtassar. En boende i området valde att kontakta Metro efter att hon hörde om händelserna i Göteborg.

– Det är så obehagligt likt, så då tänkte jag: ”Men Gud, vad är det här?”, säger hon till Metro.

Händelsen polisanmäldes den 15 oktober – men förundersökningen lades ned samma dag, trots att kattens kvarlevor finns begravda hos personen som gjorde anmälan.

– Vad ska man göra, katten saknar halsband, man vet inte vems katten är, säger Bengt Boström, förundersökningsledare på polisen.

LÄS MER: Nätpanik efter halshuggna katter

Han känner inte till några fler fall i Nacka-området. I Göteborg har polisen valt att utreda händelsen vidare, frysa in kroppen och skicka den till Statens veterinärmedicinska anstalt – men det är inte aktuellt att undersöka kroppen närmare i Stockholmsfallet.

– Finns det inga märken eller annat så tillför det inte ärendet någonting, säger Bengt Boström.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset