Ingen har gripits i något av fallen som polisen utreder.
Ingen har gripits i något av fallen som polisen utreder.

Polisen utreder en ny misstänkt gruppvåldtäkt i Malmö. Enligt anmälan ska flera män ha fört en kvinna till en samlingslokal – för att sedan förgripa sig på henne. Malmöpolisen utreder sedan tidigare fler fall av grova våldtäkter som har inträffat de senaste månaderna.

Den misstänkta våldtäkten ska ha inträffat i en samlingslokal i Malmö natten mellan fredag och lördag – och flera män misstänks ha varit inblandade, enligt anmälan. Polisen larmades på söndagskvällen, rapporterar Sydsvenskan.

Det är oklart exakt hur kvinnan kom till lokalen. Enligt tidiga medieuppgifter ska hon ha blivit drogad men det är ingenting som polisen vill kommentera.

– Det har kommit in en anmälan om våldtäkt, det är så mycket vi kan bekräfta i nuläget och sedan får vi se vad som kan styrkas, säger Kim Hild, pressinformatör vid polisens regionledningscentral, till Expressen.

LÄS MER: Här är männen som köper sex

I övrigt lämnas få uppgifter om det misstänkta brottet. I anmälan framgår det dock att det handlar om en ”kvinna över 18” och att rubriceringen är grov våldtäkt, enligt Sydsvenskan.

Polisen i Malmö utreder sedan tidigare flera misstänkta gruppvåldtäkter som ska ha inträffat under slutet av 2017. I samtliga fall ska våldtäkten ha skett utomhus på natten när offren har varit ensamma. Ingen har gripits i något av fallen.

Men i nuläget finns det inga misstänkta kopplingar mellan helgens fall och de tidigare fallen, enligt polisen.

LÄS MER: 37 prover från misstänkt gruppvåldtäkt undersöktes inte

Flera våldtäktsutredningar i Malmö

29 december: Flera gärningsmän misstänks ha våldtagit en kvinna över 18 år i Malmöstadsdelen Högaholm.

16 december: I stadsdelen Sofielund i Malmö ska fler gärningsmän ha överfallit en 17-årig flicka och våldtagit henne. Polisen beskriver det som en rå och brutal behandling.

15 november: Intill en busshållplats vid Södervärn i Malmö ska en kvinna ha utsatts för en grov våldtäkt där flera gärningsmän misstänks ha varit inblandade.

11 november: Polisen misstänker att flera gärningsmän utsatt en minderårig flicka för en grov våldtäkt vid en park i Segevång. Anmälan lämnas in några dagar efter brottstillfället.

Källa: Polisen, Sydsvenskan

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset